Skip to main content

Als jij een e-mail schrijft, een essay of een proefschrift, dan gebruik je een specifieke kwaliteit van jouw brein. Dezelfde kwaliteit die prijswinnende wetenschappers inzetten. Optimaliseer jouw schrijfvaardigheid door kennis over de werking van jouw brein. Op dinsdag 15 maart 2016 geeft Freerk Teunissen een masterclass Schrijven & innovatie.

Recente ontdekkingen in hersenonderzoek (mogelijk sinds de introductie van de mri-scanner) bevestigen en verklaren waarom technieken werken die eeuwenlang gebruikt worden door schrijvers en schrijftrainers (zoals Edward de Bono). Technieken die jou in staat stellen een eenvoudige e-mail te schrijven en die wetenschappers inzetten voor wetenschappelijke doorbraken.

Optimaliseer jouw schrijfvaardigheid

In de cursus Informatief Schrijven wordt de essentie van schrijven behandeld: structuur. Hoe werkt structuur in teksten, hoe werkt structuur in het brein van de lezer en hoe werkt structuur bij de schrijver?

Als je weet hoe structuur werkt, ben je een kleine stap verwijderd van doorbreken van structuren. En grote wetenschappelijke doorbraken en kleine ingevingen ontstaan altijd als een bestaande structuur of een patroon wordt doorbroken. Dat bewees Thomas Kuhn in The Structure of Scientific Revolutions uit 1962.
Als je weet hoe dat werkt, vergroot je de effectiviteit van jouw teksten.

 Meedoen

De masterclass wordt gegeven bij de Hogeschool Utrecht en is onderdeel van de Open Avond op 15 maart 2016 aan de Koningsbergerstraat 9 te Utrecht. Aanmelden is verplicht en doe je via de website van Hogeschool Utrecht

Informatie

Meer informatie? Neem direct contact op met de accountmanager van Centrum voor Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht, Martine Leijding. Telefoon: 088-4813514.

Informatief Schrijven

Deze masterclass is onderdeel van de cursus Informatief Schrijven. De masterclass duurt 60 minuten. De cursus Informatief Schrijven omvat 9 bijeenkomsten van 3 uur.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.