Skip to main content

Actief schrijven vergroot de leesbaarheid. Dat weet iedereen. Maar wat is de verklaring daarvoor? Dat laat schrijftrainer Freerk Teunissen zien in een interactief webinar op maandag 7 maart 2016. Het aantal plekken is beperkt.

Iedereen ziet direct het verschil tussen onderstaande twee zinnen.

 1. Het is niet onaannemelijk dat de kans niet beschouwd kan worden als niet groot
 2. Waarschijnlijk is de kans groot

Bijna iedereen herkent de drie leesbaarheidskillers in de eerste zin. Dat ze de leesbaarheid schaden, merkt iedereen. Maar waarom schaden ze de leesbaarheid? Dat lijkt een eenvoudige vraag. Weet jij het antwoord?

Ook al zijn teksten met lijdende vormen en dubbele ontkenningen minder prettig om te lezen, toch zijn ze er. Waarom gebruiken schrijvers leesbaarheidskillers? Het antwoord: leesbaarheidskillers hebben nut. Welk eigenlijk? Als weet hoe het komt dat leesbaarheidskillers de leesbaarheid schaden, dan weet je ook welke functie ze wel degelijk hebben en waarom ze – soms terecht – worden gebruikt.

Webinar over leesbaarheid

Leesbaarheidskillers en de verklaring voor hun effect. Daarover gaat het tijdens een van de bijeenkomsten van de cursus Informatief Schrijven. Schrijftrainer Freerk Teunissen geeft op maandag 7 maart een gecomprimeerde masterclass via internet. Gratis.

 • Wat: webinar Leesbaarheidskillers
 • Wanneer: maandag 7 maart 2016
 • Tijd: 10 – 11 uur

Meedoen

Geef je nu direct op via dit deelnameformulier. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Hoe gaat het in zijn werk? Nadat hieronder je naam en mailadres hebt opgegeven, krijg je eerst een automatische ontvangstbevestiging. Een week voor het webinar krijg je een bevestigingsmail. Daarin staat precies hoe je inlogt en hoe je van tevoren kunt checken of jouw computer, smartphone of tablet geschikt is om webinars te volgen.

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Nogmaals je e-mail (verplicht)

   

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.